Vanuit onze verbindende aanpak waar welzijn, vrije tijd en participatie onze hoekstenen zijn, beogen we gelijktijdig voor onze senioren het dienstencentrum uit te breiden tot een seniorencampus.
Vanuit onze verbindende aanpak waar welzijn, vrije tijd en participatie onze hoekstenen zijn, beogen we gelijktijdig voor onze senioren het dienstencentrum uit te breiden tot een seniorencampus.
De seniorencampus zal aanvullend op de welzijns- en jongerencampus fungeren als ontmoetingsplek voor ouderen én mantelzorgers, het hart zijn van de zorgzame buurten en het lokale aanbod coördineren.
De campus biedt ouderen de mogelijkheid om deel te nemen aan sociale activiteiten, nieuwe mensen te ontmoeten en actief te blijven in de gemeenschap.
Voor mantelzorgers kan het een waardevol toevluchtsoord zijn waar ze even op adem kunnen komen, ervaringen kunnen delen met anderen die in vergelijkbare situaties verkeren, en praktische steun/advies kunnen krijgen.
Een van de kernfuncties is de coördinatie van de diensten en activiteiten. We beogen het overzicht van de hulp in de buurt, gezondheidszorg, maatschappelijke ondersteuning en activiteiten nog meer op elkaar af te stemmen, bekender te maken en toegankelijker te maken voor onze inwoners. Vanuit de seniorencampus zullen buurtrestaurants georganiseerd worden in de wijken.
De campus werkt nauw samen met de interne diensten, lokale partners. Daarnaast willen we onze inwoners ondersteunen, maar ook empoweren. Door onze inwoners nog meer te betrekken bij de organisatie en het uitvoeren van onze werking, groeit de kracht van onze buurten.
De samenwerking met de buurten zal inzicht geven in de maatschappelijke noden en ontwikkelt nieuwe ideeën en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.
De campus is meer dan een fysieke locatie; het is een sociaal weefsel van de buurt versterkt door inwoners met elkaar en met essentiële diensten te verbinden.
We onderzoeken samen met de verschillende gemeentelijke diensten trajecten om de werking van zorgzame buurten te versterken.